Diplomatski klub
Vijesti

Alexei Navalny teško bolestan u zatvoru

Odvjetnik Alekseja Navaljnog je potvrdio da je oporbeni čelnik “ozbiljno bolestan” nakon što su se pojavili izvještaji da je prebačen na zatvorski bolesnički odjel zbog respiratorne bolesti i da je testiran na koronavirus.

Kritičar Kremlja rekao je u bilješci objavljenoj u ponedjeljak da kašlja i da ima temperaturu od 38,1 ° C. Nekoliko zatvorenika s njegova odjela već je bilo liječeno u bolnici zbog tuberkuloze, napisao je Navalny. Nekoliko sati kasnije, prokremaljske novine Izvestia izvijestile su da je, među ostalim bolestima, prebačen na odjel za bolesnike i testiran na koronavirus.
Odvjetnik Navalnyja rekao je da je član njegova pravnog tima u utorak vidio čelnika oporbe i da je “u prilično lošem stanju”. Navalny je prošlog tjedna proglasio štrajk glađu jer mu je osobni liječnik uskratio posjet zbog sve veće utrnulosti i bolova u leđima i nogama zbog kojih mu je bilo teško hodati. “Izgubio je puno kilograma, plus ima jak kašalj i temperaturu od 38,1 ° C”, rekla je odvjetnica Olga Mikhailova na radio postaji “Eho Moskve”. “Ovaj je čovjek teško bolestan. Potpuno je ogorčeno što ga je IK-2 (zatvor) doveo u ovo stanje. ” U pismu objavljenom u ponedjeljak, Navalny je napisao da su trojica zatvorenika na njegovom odjelu nedavno prebačena u bolnicu s tuberkulozom. Mračno se našalio da bi ga, ako je obolio od bolesti, mogao odvratiti od “bolova u leđima i utrnulosti nogu”.

Navalny služi dvije i pol godine zatvora zbog optužbi za pronevjeru za koje je rekao da je odmazda za njegovo političko protivljenje Vladimiru Putinu. Navalny je preživio pokušaj trovanja od strane ruskog FSB-a prošle godine. Uhićen je u siječnju kada se iz Njemačke vratio u Rusiju, gdje je liječen od trovanja živčanim sredstvom “novichok”.

Navalny je usporedio zatvorsku koloniju s “koncentracijskim logorom” i požalio se na nedostatak sna i drugi psihološki pritisak. Prošli tjedan u zatvoru ga je posjetio prokremaljski aktivist koji je bio zatvoren zbog špijunskih optužbi u SAD-u, rekavši mu da je pretjerao s lošim uvjetima u zatvoru. “Dosta mi je prigovaranja. Nalazi se u jednoj od najboljih kaznenih kolonija u Rusiji ”, objavila je na društvenim mrežama Maria Butina, aktivistica koja sada radi za državnu televizijsku postaju RT. Zatvor je posjetila sa snimateljskom ekipom. Policija je raspoređena ispred zatvora uoči prosvjeda podrške Navaljnom planiranog za utorak.

Related posts

Vladimir Putin potpisao zakon koji mu omogućuje da bude na vlasti do 2036.

admin

Zašto svjetske sile promatraju izbore na Grenlandu?

admin

Konferencija spasa ili Konferencija užasa?

Šime Jordan Kolega

Leave a Comment