Diplomatski klub
Svijet Vijesti

Corona crisis = Golden age

Od početka pandemije uzrokovane COVID-19 virusom, mogli smo vidjeti na svoje oči kako su se mnogobrojna mikro i mala poduzeća pozatvarala, dok su srednja i veća poslovanja osjetile velike posljedice zbog slabog prometa. No, kako se kaže, „dok nekome smrkne, drugome svane“. Tako su u ovom slučaju određene gospodarske grane profitirale tokom perioda pandemije. Nećemo sada pričati o farmaceutskim industrijama koje su okrenule milijarde i milijarde prodajom medicinskih maski i dezinficijensa, već o drugim tvrtkama koje su na iznenađenje mnogih profitirale i čak proširile svoje poslovanje, dok su drugi bili prisiljeni smanjiti.

Poslovanje koje je doživjelo takozvani „business boom“ su bile dostavne službe hrane i namirnica. Tokom ožujka većina je zemalja ušla u prvi lockdown, te su skoro sve trgovine (osim onih nužnih), restorani, kafići i ostali poslovni objekti bili prisiljeni staviti ključ u bravu i nadati se kratkom vijeku lockdown-a. No, kako se situacija samo pogoršavala, lockdown je potrajao skoro do ljeta, zbog čega su mnogi morali zatvoriti svoje objekte, dok su neki ugovorili poslovni s jednim od mnogobrojnih dostavnih službi koju su im omogućili da u tolikoj mjeri mogu i dalje poslovati i imati, ako ništa drugo, pozitivnu nulu.

Dostavne službe, poput Glovo, Wolt, Bolt i slični postali su veoma popularni u Hrvatskoj, te su omogućili našim ugostiteljima mogućnost da i dalje posluju u ovim novijim okolnostima. Kao što se sjećamo, Stožer i Vlada su donijeli odluku da ugostitelji, preciznije restorani, mogu pripremati jela te ih putem dostavne službe dostavljati svojim gostima. S druge strane, kafići su mogli posluživati samo kavu za van, ali to je došlo kasnije na red. U tim trenucima su restorani počeli masovno sklapati ugovore s jednim od ponuđenih dostavnih službi koje su dostupne na području Hrvatske, a to su Glovo, Wolt, Bolt (i Pauza.hr prije nego što je u lipnju 2021. godine postala dio Glova).

Glovo su pokrenuli Oscar Pierre i Sacha Michaud 2015. godine u Barceloni, Španjolskoj, gdje je trenutačno zaposleno preko 30 000 zaposlenika. Glovo je sklopio ugovore s preko 10 000 partnera diljem svijeta, a popularnost njihove aplikacije raste iz dana u dan što dokazuje i informacija da je ovu aplikaciju trenutno koristi više od 10 milijuna korisnika.

Wolt su pokrenuli Miki Kuusi, Elias Aalto, Mika Matikainen, Oskari Petas, Lauri Andler i Juhani Mykkanen 2014. godine u Helsinkiju, Finska. Njihova usluga dostupna je u preko 23 zemalja i 180 gradova diljem svijeta. Prema informacijama iz lipnja 2021. godine, trenutno imaju 45 000 trgovačkih partnera, 90 000 dostavljača i 12 milijuna korisnika.

Bolt je započeo kao taxi služba, no potom su se priključili trendovskom lancu i uveli uslugu dostave hrane. Osnovo ga je Markus Villig u kolovozu 2013. godine, te su dostupni u 45 zemalja i 300 gradova, te imaju aktivno preko 75 milijuna kupaca i 1,5 milijuna vozača.

Dostavne službe hrane su se u Hrvatskoj počele pojavljivati tokom 2019. godine. Na samom početku dostavna služba je bila dostupna samo u Zagrebu. Prvi veliki ugovor je bio potpisan između restorana brze hrane McDonald’s i Pauze.hr, koji se pokazao kao izuzetno hrabrim, ali i pametnim potezom, pošto McDonald’s ne nudi svoju uslugu dostave hrane. Na ovaj način se povećala prodaja i omogućila dostupnost njihovih proizvoda većem broju ljudi. Drugi su restorani uvidjeli profitabilnost u ovome svemu, te su započeli određeni restorani potpisivati s Pauza.hr-om kako bi proširili krug gostiju i približili im svoju ponudu. S početkom pandemije su mnogi restorani i trgovine s namirnicama brže bolje ugovorile suradnju jer uvidjele korist ove usluge u obliku „slamke spasa“ i načina da se spase od potencijalne propasti. Tako je započela takozvano „zlatno doba“ dostavnih službi koje su iz ove pandemije izvukle najveći dobitak.

Od početka pandemije dostavne službe poput Glovo i Wolt doživjeli su poslovni procvat te su prihodili na kraju 2020. godine 3 puta više nego prethodne 2019. godine. Wolt je u manje od nekoliko tjedana prošao kroz svojevrsnu transformaciju te je omogućio korisnicima pristup preko 35 prodavaonica robe široke potrošnje i namirnica. Tokom pandemije, dostavljačima hrane promet je porastao za čak 500%, te su se od gotovih jela najčešće naručivali burgeri i pizze, dok od klasičnih namirnica banane, krumpir i jaja. U Hrvatskoj od početka pandemije u odnosu na vrijeme prije, broj narudžbi za Glovo poraslo je za čak 500% te su se najčešće naručivali burgeri i pizze, dok od klasičnih namirnica su bile popularne banane, krumpir i jaja. Zabilježili su ogroman porast broja korisnika, te im je prihod porastao za čak 70%, dok je Wolt na tjednoj imao na desetke tisuće narudžbi.

Internet kupovina je značajno porasla tokom 2020. naspram 2015. godine. Prema statističkim podacima, najveći porast internetske kupovine među korisnicima je bio zabilježen u Rumunjskoj (+27%), Češkoj i Hrvatskoj (+25) te u Mađarskoj (+23%). Najviše korisnika koji koriste internet kupovinu hrane i namirnica, te ostalih proizvoda je u Velikoj Britaniji (93%), Nizozemskoj (91%), te u Danskoj (90%) gdje se ponajviše služe ovom vrstom usluge. Ukoliko ovaj trend rasta potražnje i ponude se nastavi, do 2024. godine bi mogla sveukupna zarada narasti za 30,23%. Dok s druge strane, oni restorani koji se ne prilagode ovom novom mrežnom načinu naručivanja hrane u sljedećih nekoliko godina bi mogli gubiti i do čak 60% prihoda.

Related posts

Što će biti s uvođenjem eura?

Šime Jordan Kolega

Izlazak Poljske iz EU?

Robert Matijević

Historia (non) est magistra vitae

Tamara Kolar