Diplomatski klub
Aktivnosti kluba

Gostujuće predavanje doc. dr. sc Vladimira Filipovića

Dana 22.04.2021. sastanku Diplomatskog kluba pridružio se i doc. dr. sc. Vladimir Filipović te održao predavanje na temu „Funkcija i odgovornost države u zdravstvenoj krizi“ pri čemu je naglasak stavljen na aktualna previranja prouzrokovana virusom COVID-19. Temeljne pretpostavke bile su nedvojbenost opasnosti virusa i dužnost države da zaštiti svoje građane, usprkos tome postavlja se pitanje koje su granice državnih ovlasti u skladu s liberalnom demokracijom. Cilj predavanja bio je sagledati novonastalu situaciju isključivo sa političkog stajališta, stoga se, između ostalog, govorilo o politici lockdowna, CNN efektu tj. učinku medija, Berger Luckmannovoj teoriji socijalne konstrukcije zbilje, sigurnosnoj dilemi, sekuritizaciji i zelenim putovnicama. 

Predavanje je trajalo sat vremena, nakon čega su studenti imali priliku postavljati pitanja te na taj način pokrenuti konstruktivnu raspravu. Sastanak je prošao u opuštenoj atmosferi, moglo se čuti mnoštvo različitih mišljenja što je pokazatelj količine interesa koji je izazvan među studenata. 

Ovim putem bismo se još jednom htjeli zahvaliti docentu Sveučilišta Libertas Vladimiru Filipoviću na odazivu te zanimljivom predavanju koje je održao našim članovima. 

Related posts

Predavanje održao Darko Obradović iz centra za stratešku analizu u Srbiji

admin

Gostujuće predavanje agenta DEA

Marta Ferdebar

Predavanje održao prof. dr. sc. Ivo Josipović

Tamara Kolar

Leave a Comment