Diplomatski klub
Aktivnosti kluba

Gostujuće predavanje indijskog veleposlanika Nj. E. Raj Kumar Srivastave

U srijedu, 20. listopada 2021. gostujuće predavanje o Indiji za Diplomatski klub održao je indijski veleposlanik u Hrvatskoj Nj. E. Raj Kumar Srivastava.

Veleposlanik Raj Kumar Srivastava karijerni je diplomat koji je svoju karijeru započeo 1997. godine u Indijskog službi vanjskih poslova. Diplomirao je na prestižnom Indijskom institutu za tehnologiju u Kanpuru u području građevine te se specijalizirao za strukturni inženjering i potrese. Služio je u indijskoj ambasadi u Austriji, Španjolskoj, Brazilu, Japanu i Mjanmaru. Uz hindski jezik, Nj. E. Raj Kumar Srivastava tečno govori engleski, španjolski i portugalski.

Predavanje je započelo s pitanjima kako bi veleposlanik dobio ideju o interesima studenata te vodio prezentaciju u tom smjeru. Pitanja su se odnosila na trenutni odnos Indije i Narodne Republike Kine, zajedničke poveznice Indije i Hrvatske, financijsko tržište, kriptovalute i investiranje u Indiju. Nadalje, veleposlanik je govorio o politikama premijera Modija za mlade, s obzirom da je prosječna dob građana Indije 28.5 godina, te o start-up firmama i poduzetničkom duhu mladih. Također, objasnio je što diplomatska služba radi na promoviranju Indije u Hrvatskoj te komentirao raširenost joge u Hrvatskoj.

U ime Diplomatskog kluba, zahvaljujemo se veleposlaniku Nj. E. Raj Kumar Srivastavi na zanimljivom i poučnom predavanju o politici, ekonomiji i kulturi Republike Indije.

Related posts

Članovi kluba sudjelovali u simulacijskoj igri

Robert Matijević

Predavanje održao Darko Obradović iz centra za stratešku analizu u Srbiji

admin

Održana treća debata

Tamara Kolar