Diplomatski klub

O Diplomatskom klubu

admin

Diplomatski klub Sveučilišta Libertas prva je studentska organizacija koja djeluje na našem Sveučilištu. U svojim redovima okupljamo studente s interesom za diplomaciju kao svojim budućim zanimanjem. Osnovani smo 2021. godine inicijativom studenta Roberta Matijevića, nakon čega se Diplomatskom klubu pridružio velik broj studenata.

Pod okriljem ovog kluba želimo okupiti aktivne studente koji su spremni proučavati i međusobno raspravljati o aktualnim i proteklim događajima na međunarodnoj pozornici.
Program kluba temelji se prvenstveno na postizanju prvih koraka u svijetu diplomacije.
Klub se bavi organiziranjem predavanja stranih i domaćih veleposlanika, profesora, političara i stručnjaka iz područja diplomacije. Bavimo se održavanjem raznih simulacija poput UN-a i Europskog vijeća. Provodimo debate i otvorene rasprave na razne teme. Unutar kluba, naši članovi imaju slobodu biti voditelji raznih projekata, kako bi se na što bolji način učili te svaku svoju ideju pretvorili u djelo. Organiziramo posjete veleposlanstvima i raznim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Također, imamo suradnju s raznim udrugama i organizacijama za odrađivanje prakse, stažiranja i volontiranja za naše članove.

Za sve informacije možete nas kontaktirati na diplomatski-klub@libertas.hr