Diplomatski klub
Studentski kutak

Pet aplikacija za peticu u indeksu

Već godinama slušamo polemiku o prekomjernoj uporabi mobitela kod mlađih generacija. Kada uđemo u tramvaj, hodamo cestom ili sjedimo na kavi držimo mobitel u ruci…Većinu svog slobodnog vremena potrošimo na dopisivanje i scrollanje po ”feed” stranicama društvenih mreža. No, što ako gledanje u ekran mobitela može postati kvalitetno provedeno vrijeme? U nastavku donosimo pet must have aplikacija koje studenti mogu iskoristiti i olakšati si studiranje.

  1. OFFICE LENS

Zamislite situaciju kada sjedite na predavanju i brzinom munje zapisujete neuredne bilješke koje kasnije nisu primamljiv material za učenje. Zamisli da te bilješke uslikaš i one se magično pretvore u digitalni zapis. Aplikacija Microsoft Office Lens pretvara fotografije u PDF, Word, PowerPoint te Excel dokumente. Prednosti ove aplikacije su što će čak i fotografije koje su uslikane pod kutem poravnati i automatski urediti. Nama se čini kao prava crna magija!

2. ISPRAVI ME

Kao što smo spomenuli u prvoj aplikaciji, studenti svakodnevno zapisuju bilješke, pišu seminare, završne i diplomske radove ili jednostavno nisu sigurni u gramatičku točnost svojih tekstova. U pomoć stiže hrvatska aplikacija ispravi.me koja omogućava ispravak gramatičkih pogrešaka. Ipak, pazite da ne kopirate tekst koji se koristi u poslovne svrhe jer aplikacija automatski prepoznaje tu vrstu teksta te ga odbija korigirati. Nemojte se više bojati pisati i postanite sam svoj lektor!

3. SIMPLEMIND

Za sve studente koji vole učiti iz umnih mapa, ovo je aplikacija za vas. SimpleMind je dostupan preko preglednika i aplikacije,a pruža sve funkcije za izradu personaliziranih umnih mapa. Aplikacija se plaća, no besplatna verzija pruža i više no dovoljno za izraditi svoj ”kreativni nered” prepun različitih boja, a ako među vama nema kreativaca možete koristiti unaprijed kreirane predloške. Prednost digitalnih umnih mapa je mogućnost proširivanja i sažimanja ”grana” što je idealno za učenje na manjim ekranima poput mobitela.

4. CANVA

Canva je jedna od onih aplikacija za koju se kaže da već ptice na grani znaju za nju. Koliko puta ste se našli u situaciji da trebate raditi prezentaciju a glavni problem predstavlja dizajn slajdova. Canva je aplikacija za izradu vizuala i grafičkih materijala. U njoj možete pronaći pregršt formata i dimenzija, od PowerPoint slajdova do Instagram storija i objava ili ako vam zatreba personalizirana vizitka. Osim pregršt motiva, fontova, fotografija bez copyrighta i ostalih ponuđenih alata, također možete pronaći i već izrađene predloške s kojima ćete imati najmoderniji dizajn u nekoliko klikova mišem.

5. FOREST

”Šumski tim” udružuj za sadnju virtualnih drveća, kako bi sadio pravo drveće na Zemlji. Ova aplikacija pomaže korisnicima da se fokusiraju na pojedinačne zadatke. Kada se započne zadatak na ekranu počinje rasti virtualno drvo, a ako se zadatak ne dovrši drvo će se osušiti. Na takav način korisnici mogu zasaditi mnoštvo drveća koje kasnije tvori virtualnu šumu. Kada  korisnici troše virtualne novčiće koje zarade u ”šumi” aplikacija donira prave novce za sadnju drveća u svijetu. Šuma je aplikacija koja vam pomaže da ostanete usredotočeni na važne stvari u životu. Dakle, sljedeći put kada budete željeli ostati fokusirani zasadite jedno drvo, ono virtualno i pravo!

Related posts

Kviz o Američkim predsjednicima

admin

PR u doba koronavirusa

Marsel Antunović

Neformalne i zabavne aktivnosti Diplomatskog kluba

admin

Leave a Comment