Diplomatski klub
Aktivnosti kluba

Predstavljanje kandidata za potpredsjednika/cu Diplomatskog kluba

U srijedu, 8. prosinca, u Diplomatskom klubu održavaju se izbori za potpredsjednika/potpredsjednicu. Ovo su naši kandidati!

Sara Ostojić

Zovem se Sara Ostojić, dolazim iz Zagreba, imam 20 godina i studentica sam 2. godine Poslovne Ekonomije na Međunarodnom sveučilištu Libertas u Zagrebu. Završila sam srednju strukovnu školu; Upravnu školu Zagreb za zvanje upravnog referenta. Također sam radila u Ministarstvu unutarnjih poslova u sektoru za nabavu, financije i računovodstvo te volontirala u A1 firmi kao pomagač medicinskom timu pri testiranju za Covid-19. Član sam Diplomatskog kluba na sveučilištu Libertas te također i koordinator. Bila sam predstavnica sveučilišta Libertas na ovogodišnjem Interliberu. Vrlo sam ambiciozna, marljiva, iskrena i komunikativna osoba, volim raditi s ljudima te imam odlične prezentacijske vještine. Zalažem se za ljudska i životinjska prava te podržavam razmišljanja i ideje drugih ljudi.

Matea Kaleb

Moje ime je Matea Kaleb i dolazim iz Zadra. Završila sam klasičnu gimnaziju kao student generacije, a nakon toga sam otišla u Englesku gdje sam upisala smjer međunarodnih odnosa i diplomacije. Tijekom svojeg studiranja u Engleskoj, simultano sam radila kako bih se financirala, u jednom trenutku dva posla u isto vrijeme. Najznačajnija uloga koju sam radila bila u International student centre-u na sveučilištu i to kao konzultant i koordinator za Erasmus  projekte. U toj ulozi susrela sam se s administrativnim, marketinškim, promocijskim i logističkim izazovima. Posao je bio analitičke i praktične prirode gdje sam prikupljala podatke o svima koji su sudjelovali u projektu ili su htjeli sudjelovati te im predstavljala benefite i opcije.

Za vrijeme studiranja posjetila sam mnoga veleposlanstva u Londonu, Europsku komisiju, te Ujedinjene narode u Ženevi gdje sam provela tjedan dan slušajući predavanja. Također sam bila dobitnica dvije dekanove nagrade i osvojila priznanje za svoj diplomski rad. Uz to sam bila studentski predstavnik, studentski ambasador i pisala za portal sveučilišta. 

Povratak u Hrvatsku nastupio je nastavno s pojavom korone gdje sam prvih godinu dana provela na drugom fakultetu i u međuvremenu iskoristila situaciju da sudjelujem u različitim online simulacijama Europske unije i UN-a.

Smatram da zaslužujem priliku da me razmotrite za potpredsjednicu Diplomatskog kluba iako me većina ne zna i na sveučilištu sam sveukupno dva mjeseca. Već sam postala dio Odbora za suradnju, pišem za portal i sudjelujem u aktivnostima kluba. Iznimno sam ambiciozna, motivirana i planiram budućnost u međunarodnim odnosima i diplomaciji. Elokvencija i moć prezentiranja su mi oduvijek bili forte, te smatram da uvelike mogu pridonijeti klubu na taj način.

Uz to, komunikativna sam i želim da mi se može doći s bilo kojim problemom ili pitanjem. Kao potpredsjednica trudila bih se da što više u odluke i aktivnosti uključim sve članove kluba i da se tako svi osjećaju kao dio nečeg posebnog što će svima nama jednog dana biti dobra podloga za karijeru koju želimo. Radujem se izborima i prilici da vas sve bolje upoznam!

Bruno Ostojić

A šta ću van napisat.
Sudjelujen masu aktivno.
Neki me već znaju, možda malo nerazume.
Uvik kažen šta triba reć i razumin većinu stvari.

Mega-diplomatan
Iz dosadašnjeg sudjelovanja u klubu, stotinjak razgovora i susreta, u
kojima smo svi sudjelovali, evidentno je da iman puno više za reć
nego šta actually kažen.
Mislin da san najčešće positive influence u klupskin razgovorima I
pregovorima, a to je upravo ono šta jedan kvalitetan diplomat, ili
potpredsjednik recimo, triba bit.
Za većinu stvari šta san napisa zapravo možete jedino vi pokazat
jesan li u pravu.
Glasajte za mene da zajedno saznamo šta znan, a šta ne.
Neda mi se nabrajat još miljun stvari u kojima san predobar.
Možda nebi ni pristojno bilo.

Vote Bruno Ostojić for vicepresident.

Sakria san loophole u tekstu ka pravi političar heheh

Ne mislin stvarno sve ove stvari o sebi, al nikad neznaš, možda mi
neko kaže da su točne i onda mogu vikat I KNEW IT

Sara Dragosavac

Moje ime je Sara Dragosavac, imam 23 godine te dolazim iz grada Zagreba. Studentica sam druge godine redovnog studija Međunarodnog poslovanja na Libertas Međunarodnom Sveučilištu. Uz to što sam aktivni član Diplomatskog kluba i pišem članke za portal, ujedno sam suradnica za Libertas studentske novine, za čiji doprinos mi je bila dodijeljena rektorova zahvalnica. Završila sam opću gimnaziju u obrazovnom centru Birotehnika, te sam ujedno
završila program za fotografa na visokom učilištu Algebra. Trenutno radim već dvije godine kao copywriter gdje pišem promidžbene članke i kao prevoditelj za engleski i njemački jezik, te ujedno imam potpisan autorski ugovor s foto agencijom Pixsell. Ujedno, imam 3 psa 🙂

Posjedujem odlične organizacijske sposobnosti te mogu jednako dobro raditi i kao pojedinac i u grupi s drugim ljudima. Uvažavam svačije mišljenje i nikoga ne osuđujem, te ću uvijek
svakoga saslušati i dati mu prostora. Volim ljude potaknuti na rad i razmišljanje, te u njima probuditi nove ideje i motivirati ih. Komunikativna sam osoba i volim s ljudima pričati, no ne volim svađe i smatram da se svaki konflikt može riješiti kroz otvoreni i konstruktivni razgovor. Osim toga, zalažem se za iskrenost i transparentnost. Čak i ako je istina neugodna ili situacija nije najbolja, bolje je reći kako stvari zaista stoje nego da se prikriva i uljepšava
stvarnost. I naravno, volim ubaciti koju šalu. Čak i kada je najgore, treba se čovjek malo nasmijati 🙂


Unatoč k tome što sam studentica ekonomije, smatram da mogu jednako dobro doprinijeti u daljnjem razvoju i napretku Diplomatskog kluba s novim idejama i učiniti dobro za sve nas!

Marin Deković

Dolazim iz jednog predivnog dalmatinskog mista Primošten. Student Međunarodnih odnosa (diplomacije). Već 14 sezona vlasnik U.O. Camel Primošten. Bivši zamjenik direktora u poduzeću Amadeus. Član udruge građani “Krč” Primošten. Sudionik revitalizacije EU fonda za obnovu i razvoj. Član Diplomatskog i debatnog kluba od prvog dana. Uspješno organizirao gostovanje i predavanje bivšeg PRH prof. Ivo Josipović, na Libertas međunarodnom sveučilištu za članove DK. Završio glazbenu školu za klarinet i 10 godina bio član Puhačkog orkestra Primošten.Govorim perfektno engleski i talijanski jezik.

Ines Domjanović

Rođena sam u Njemačkoj. Osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje završila sam u Zagrebu. Zaposlena sam u gradskoj administraciji u kojoj obavljam odgovorne poslove vezane uz naplatu naknada za Grad Zagreb. Po struci sam PR manager, odnose s javnošću diplomirala sam na Poslovnom učilištu EXPERTA, na temu kriznog komuniciranja. Stečena znanja iz područja identiteta, imidža i korporativnog identiteta, tehnika i alata PR-a, korporativnih komunikacija, psihomenadžmenta, kriznog komuniciranja i ostalog, u svom slučaju primijenila sam i u vođenju privatnog posla kojim se bavim, a to je agencijsko zapošljavanje radnika za privremeni rad u inozemstvu.

Politikom sam se bavila niz godina obnašajući različite funkcije, uslijed čega sam izabrana i kao kandidat na parlamentarnim izborima za Hrvatski sabor. Kroz cijeli period moje cjelokupne karijere nisam se odricala jednog meni najvažnijeg interesa i cilja, a to je bavljenje područjem međunarodnih odnosa i diplomacije.
U tom smislu, smatram kako sam učinila pravi korak prema uspjehu upisom preddiplomskog sveučilišnog studija međunarodnih odnosa na Međunarodnom sveučilištu Libertas, kao izvanredni student. Polazila sam niz seminara, a u okviru sveučilišta meni osobno najdraži seminar kojeg bih istaknula bio je Upravljanje protokolom kojeg je vodila veleposlanica Milada Privora, tijekom kojeg sam stekla veoma važna znanja iz područja diplomatskog protokola. Cjeloživotno obrazovanje je moj vlastiti izbor i vodilja jer smatram kako se osoba na taj način osim u profesionalnom smislu izgrađuje i kao osoba, te tako svojim vlastitim izgrađivanjem i napretkom postaje kvalitetniji član društva, odnosno zajednice.

Jedna od aktivnosti kojom se iznimno volim baviti i koju smatram važnom za društvo i zajednicu je volontiranje, a kao jedno od meni iznimno dragih želim izdvojiti volontiranje na Sajmu međunarodnih investicija REXPO 2019 održanom u Zagrebu, najvećem sajmu investicijskih projekata u Hrvatskoj, na kojem su se posjetiteljima predstavili brojni investitori, projektanti i investicijski fondovi, a na kojem sam prisustvovala kao volonter u organizaciji Međunarodnog sveučilišta Libertas.


Duži niz godina bavila sam se sportom, najprije tajlandski boksom, a zatim borilačkim i ratničkim vještinama, od kojih posebno želim izdvojiti tradicionalnu mješovitu korejsku borilačku vještinu hapkido u Hapkido klubu IPA Zagreb, te ratničke vještina u zagrebačkom klubu Specwog, gdje sam uz rekreaciju stekla i znanja iz samoobrane. Na žalost, daljnje bavljenje tim vještinama trajno je onemogućila moja ozljeda.

Otkad znam za sebe imala sam umjetničke sklonosti i talent bavljenja umjetnošću. Po prirodi, kao velik životni borac rješenje za izazov koji je pred mene donio život pronašla sam u intenzivnijem bavljenju izradom unikatnog nakita od posrebrene žice, čime sam se počela baviti prije desetak godina, a predstavljam ga pod nazivom EnigmaArt. Iz moje ljubavi prema nakitu općenito, zahvaljujući području mog studiranja i kontaktiranju s inozemstvom kao rezultat se je pojavilo moje prijateljstvo i suradnja s divnim mladim čovjekom, entuzijastom, magistrom geologije Brahimom Khaim iz Agadira u Maroku, s kojim trenutno zajednički radim na projektu predstavljanja marokanskog tradicionalnog nakita i ostalih predmeta njihove tradicionalne izrade.

Sljedeći projekt na kojem trenutno radim zajedno s osnivačicom Facebook grupe Kamen sreće, Danijelom Čavužić temelji se na humanitarnoj osnovi. Facebook grupa Kamen sreće bavi se oslikavanjem i ukrašavanjem kamenčića, te ostavljanjem kamenčića na različitim lokacijama diljem Hrvatske u cilju da ih pronađu slučajni prolaznici. Humanitarne aktivnosti i pomaganje ljudima u potrebi jedno su od meni najdražih aktivnosti kojima se privatno bavim. Stoga mi se ideja o povezivanju Kamena sreće i Udruge žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU, koja pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrsta raka činila logičnom. Udruga SVE za NJU pomaže oboljelima od raka i njihovim obiteljima i ulaže velike i prepoznate napore u tu svrhu, a njeni članovi i zaposlenici kao i svima ostalima koji se nalaze u potrebi i mojoj majci i meni osobno su pomogli u najtežim trenucima, kada se je moja majka borila s veoma teškim oblikom raka, a koja je nedavno, na žalost, izgubila bitku za život. Najavljeni humanitarni projekt bit će u svrhu prikupljanja sredstava za pripomoć radu udruge.

Na kraju, želim uputiti moju poruku koja glasi: nikada ne odustajte od svojih snova i ciljeva jer samo nebo je granica. Ništa vas ne može spriječiti u ostvarivanju ciljeva ako nešto zaista želite. Prepreke na koje naiđete na svojem putu iskoristite kao dodatnu motivaciju za uspjeh.
Kao što latinska poslovica kaže: tko se usuđuje, pobjeđuje. Moj vlastiti primjer je da je to
moguće.

Related posts

Francuski veleposlanik Gaël Veyssiere održao predavanje

admin

U Diplomatski klub primljeno više od 50 novih članova, uključujući 2 saborska zastupnika

admin

Članovi kluba napravili case study na temu ASEAN-a

Robert Matijević